Waarom je naar de Carrièrebeurs moet gaan

Elk jaar wordt De Nationale Carrièrebeurs georganiseerd. Een groot event waar bedrijven uit allerlei branches klaar staan om het gesprek aan te gaan met studenten en belangstellenden. De doelgroep is HBO, mbo, universiteit en young professionals. Het event is bovendien gratis.

Waarom je moet gaan

Ik kijk met plezier terug op afgelopen keren dat ik ben geweest. Door naar deze beurs te gaan ben je bezig met je toekomst. Dat is belangrijk. Je kunt kijken voor een stageplek, een baan en je kunt je netwerk uitbreiden. Het mooie van de Carrièrebeurs is verder dat je heel makkelijk contact legt met bedrijven. Ze komen naar jou toe, in plaats van dat jij een mail moet sturen waar pas twee weken later op gereageerd wordt of dat je belt en ze maar niet te pakken krijgt. Gebruik deze mooie kans!

Maar ik heb nog geen baan nodig…

Zoals gezegd: door naar de Carrièrebeurs te gaan ben je bezig met jouw toekomst. Het maakt niet uit of je al een baan zoekt of niet. Misschien wil je gewoon kijken welk vakgebied jouw interesse heeft. Daar is deze beurs ook geschikt voor. Zelf ben ik als eerstejaars student een keer geweest en sommige bedrijven snapten dat niet goed. Maar ik heb ontzettend veel gezien en geleerd, mijn netwerk uitgebreid en genoten van de beurs. Het is een investering in je toekomst, of je nou actief een baan zoekt of niet.

Bereid je goed voor!

Wat ik nu ga schrijven zijn supertips. Hiermee heb je een streepje voor op de rest.

Op dit banenevent staan ontzettend veel bedrijven en er lopen heel wat mensen rond. Het is verstandig om van tevoren de app van de beurs te downloaden, de site te bekijken en goed in te schatten over welke bedrijven je meer wilt weten. Bedenk welke vragen je gaat stellen. Zorg dat ze een goede indruk van je krijgen. Zorg ook dat je je cv op orde hebt, dat is sowieso altijd handig. Bedrijven gaan er natuurlijk naar vragen. En kijk vast welke workshops je wilt volgen.

Kijk eens op de website van De Nationale Carrièrebeurs en zet het in je agenda voor het geval je toch opeens tijd hebt.

Er valt nog veel meer over te schrijven, maar dit zijn de hoofdpunten die ik je wilde vertellen.

auteur: Robert